Widać już pierwsze efekty dotacji ze Słowińskiej Grupy Rybackiej! Projekty dofinansowane za pośrednictwem SGR w ramach konkursów przeprowadzonych na przełomie lat 2016/2017 są już w ostatniej fazie realizacji bądź właśnie zostały uruchomione.

Jednym z takich przykładów jest samoobsługowa restauracja ze zdrowym jedzeniem na wagę, którego bazą są lokalne produkty. Dania przygotowywane są w oparciu o tradycyjne przepisy. Na uwagę zasługuje też wykorzystywany w restauracji proces technologiczny obróbki cieplnej – niskotemperaturowe przygotowywanie dań, dzięki któremu produkty zachowują dużą ilość wartości odżywczych.

Wnioskodawca: Sklep Spożywczy „Piotruś” Michał Grzegorz Pelc
Lokalizacja: Ustka
Przedsięwzięcie: Rozwijanie działalności gospodarczej na obszarze
Kwota dofinansowania: 290 478,00 zł

Fotorelacja: